Draco – chipurile de piatra (44 min. 2012)

http://www.imdb.com/title/tt2633916/

http://www.cinemagia.ro/filme/draco-chipurile-de-piatr-577873/

 • Dedicat civilizatiei geto-dacice si receptarii acesteia in epoca de catre artisti si scriitori antici. Un periplu vizual prin salbaticile fortarete dacice din Muntii Orastie(patrimoniu UNESCO)-Sarmisegetusa Regia, Costesti-Blidaru, Costesti-Cetatuie, Luncani- Piatra Rosie, BanitaFetele Albe, in sit-ul Adamclisi (Trophaeum Traiani), Roma si Muzeul Vatican, Portile de Fier si cursul Dunarii, tarmul M. Negre, etc.
 • Peste sutele de mii de strabuni care au populat acum mai bine de 2 milenii de ani teritoriul actual al Romaniei s-au adunat o puzderie de mituri, controverse si indiferenta. Incercam pentru aceasta sa readucem spectatorului o atmosfera distincta, apropiata de spiritul straniu al antichitatii si cel mai important, incercam o productie alternativa despre batranii nostri geto-daci, care sa trezeasca noi cautari.
 • Istoria putin cunoscuta si magia plaiurilor mioritice sunt argumentele noastre de a porni intr-un film-portret despre geto-daci, intr-o reteta inedita si orginala si asta, bineinteles, cu rigoarea stiintifica care ne caracterizeaza.

Sinopsis: “Un voiaj cinematografic in antica Dacia, o intalnire cu Zalmoxis, zeitatea pierduta a getilor… un raspuns al anticilor la pasionala intrebare “cine au fost geto-dacii”.

 • 18.08.2012 Premiera- Festivalul de Film Istoric Rasnov, – 29.09.2012 Premiul “Film de Turism Istoric”- Festivalului International de Film “Document.Art – 20.10.2012 Proiectie Program Special, la Astra Film Festival 2012,- 19.12.2012 Nominalizare pentru “Cea mai buna productie de film documentar lung metraj” in cadrul IPIFF 7, – 27.09.2013 Proiectie Festivalul de Film Documentar “DocuArt” Bucuresti 2013
  scenariu, regie_ Octavian Repede; imagine_ Tudor Porumb, Octavian Repede; consultant stiintific iconografie antica_ Leonard Velcescu, Dr.en histoire de l`art de l`EPHE-Sorbonne Chercheur CRHISM-Universite de Perpignan, France.; editor imagine_ Octavian Repede; voce_ Cristian Stanca, Liviu Vlad; editori text_ Octavian Repede, Ovidiu Repede; subtitrare eng&fra _ Diana Popescu; germana_ Radu Buiuca

Mai multe informatii si pe blogul oficial al filmului http://dracofilm.blogspot.ro/

Opinii cumparatori DVD:

 • ” Filmul e dupa parerea mea un film documentar care ingemaneaza istoria cu arta. In ce priveste informatia istorica, aceasta e redusa la esenta pentru a lasa loc planului artistic, regizoral. E ca si cum ai calatori cu trenul istoriei intr-un spatiu misterios, trecut dar totusi prezent prin imagini, locuri si sculpturi care trezesc imaginatia. datele istorice sunt reduse la esenta, iar scopul lor e sa iti trezeasca interesul de a afla mai mult.
  Coloana sonora intretine atmosfera creata prin prezentare si imaginile prezentate. de fapt, imaginea e in armonie cu coloana sonora si cu vocea.
  As spune in final ca este un film pe gustul meu si o sa fiu pe faza pentru a ma informa cand apar si alte creatii ale tale. Prefer sa vizionez “Draco, chipurile de piatra” decat 100 de creatii Holywood. ”
  F.S, Baia Mare
  “Buna ziua,
  Am vazut filmul de 4 ori.
  Impresia generala despre film e una buna i-as da nota 4/5 dar nu din cauza realizarii ci a continutului.
  Ca si imagine – foarte bun 5/5
  Muzica 4/5 – mie mi s-a parut volumul cam tare dar poate altora le place asa, in rest mi-a placut in special ultima melodie, mi-au placut si vocile naratorilor
  Mesaj emotional – nu stiu ce sa zic de emotii, nu am simtit ceva deosebit, insa mi-a starnit curiazitatea si m-am documentat mai mult
  Documentare stiintifica 4/5 – as fi vrut sa vad si niste interpretari ale unor istorici eventual sa inteleg contextul in care au fost facut observatiile vechilor istorici, contextul politic al timpurilor la care se refera citatul etc. Mai multe detalii pe scurt
  Altele – mi-a placut mult filmul nu vreau sa par prea critic, insa as fi vrut mai multa informatie, mai multe explicatii, mai multe variante acceptate/controversate. Exista dovezi arheologice care sustin ce spun istoricii antici? Care sunt ele, macar poze din carti pentru ca inteleg ca e scump sa te plimbi prin muzee in toata Europa ca sa filmezi asa ceva…”
  R.M, Cluj
  “Va salut!
  Ma bucur sa vad ca va intereseaza parerile publicului! Am achizitionat documentarul in vederea completarii cunostintelor despre poporul dacic. Acesta sa dovedit bun din punct de vedere didactic dar si artistic. Eu unul personal nu am critici la adresa filmului. Va urez succes pe viitor cu urmatoarele proiecte!”
  C.A, Oradea
  “Buna!
  M-am uitat azi, impreuna cu soţia, care este şi ea arheolog şi bună cunoscătoare a civilizaţiei dacilor. Iniţial am fost puţin sceptici crezând că o să fie încă un documentar “săvescian” despre “dispariţia bizară” a surselor despre daci sau despre “enigme îngropate” intenţionat sau nu despre daci…Această senzaţie ne-a trecut însă repede şi atât ca arheologi cât şi ca oameni pasionaţi de daci, filmul ne-a cucerit încă de la început şi l-am urmărit cu plăcere, chiar cu o oarecare mândrie “patriotică” în sensul sincer al cuvântului, pe toată durata lui. După părerea mea, citarea întotdeauna a autorilor surselor antice şi imaginile de o calitate impecabilă (atât ca tehnică cât şi ca locaţie) sunt două dintre atuurile acestui film documentar. Sincer nu prea am ce să zic ceva negativ despre film. Personal, poate mi-ar fi plăcut să fi văzut 2-3 imagini scurte cu daci în mişcare (cum sunt mâinile celui ce bea apă din Dunăre), dar având în vedere tema şi titlul documentarului este bine că n-au fost introduse astfel de scene. Pe scurt un film excelent pe care l-aş recomanda oricând, oricui!
  Spor la cât mai multe proiecte asemănătoare! Numai bine! ”
  M.A., Baia Mare
  “Bună ziua,
  Filmul mi-a plăcut. Și asta în special din cauză că mi-a lăsat impresia unei prezentări obiective și bine documentate spre deosebire de majoritatea informațiilor ușor accesibile pe internet despre acest subiect.
  Cât despre alte aspecte, nu aș putea să-mi dau cu părerea.Felicitări pentru documentar și sper să fie primul dintr-o serie lungă.”
  Numai bine,
  V.B.D, Moreni
  “Bună ziua,
  Am vizionat filmul și am rămas plăcut impresionat.
  Sonorizarea, coloana sonoră și vocile, sunt perfect potrivite.
  Imaginea, locurile alese, foarte reprezentative, dar ar fi fost mai indicat ca să fie și explicate (le-am vizitat și eu). De exemplu, trebuia explicat că acei piloni de la Sarmizegetusa Regia sunt un ceas. Câteva explicații nu stricau, dimpotrivă.
  Scrisul este mic, ținând cont de faptul că dețin un televizor de 80 de inch și era greu să citesc. Mă refer la textul informativ.
  Am rămas foarte plăcut impresionat de filmare, indiferent de sesizările mele.”
  M.D.V., Simeria
 • DISTRIBUIE SI ALTORA !

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Web Hosting 9th august 2017 at 7:51 am

  DRACO- the stone faces is a cinematic journey into ancient Dacia, a meeting with Zalmoxis, forgotten deity of the Getae, a series of questions, controversy and images revealed word-for-word from Latin and Greek texts of contemporary writers. Le film expose d une mani re originale, un portrait des anciens habitants du territoire roumain, a affirm d une certaine mani re que les anc tres des Roumains.

 • Reply Charlesgab 17th august 2017 at 10:30 pm

  More info!..

 • Reply Lelandwah 25th august 2017 at 12:30 am

  301 Moved Permanently
  Click here>>>

 • Leave a Reply